deserowa wiosna z owocami

Deserowa wiosna z owocami (zawartość owoców minimum 20 % w każdej z prezentowanych propozycji).

Poniżej przedstawiamy naszą wiosenną ofertę.

Egzotyczne szaleństwo – orzeźwiająca propozycja na ciepłe wiosenne dni. Cudowne połączenie kremu cytrynowego z owocami egzotycznymi i pyszną glazurą cytrynową to obłędny, niezapomniany smak! Ciasto można wykonać na różne sposoby, wykorzystując np. smaki bazujące na pomarańczy, mango.

Klasyczna wiśnia -ciasto delikatne, kremowe, bardzo eleganckie o smaku wiśniowym z owocami na spodzie biszkoptowym. Pięknie błyszczące od naturalnej glazury. Ciasto smakuje świeżo a dojrzały smak wiśni to smak uwielbiany przez nas wszystkich. Warto się skusić:) Dla smakoszy czekolady zamiast glazury smakowej można wykorzystać polewę czekoladową.

Truskawka w mlecznym kremie - pyszne ciasto o smaku truskawkowym, wykonane z kremu z dodatkiem kawałków owoców przełożony kremem mlecznym o smaku białej czekolady, całość wykończona naturalną glazurą truskawkową bądź polewą śmietankową waniliową. Ciasto bajecznie pyszne a słodycz z kremu mlecznego idealnie komponuje się ze smakiem truskawek. Palce lizać!

Maliny z mascarpone - biszkoptowy spód, duża ilość malin, kremowa masa mascarpone to idealne połączenie. Smakuje orzeźwiająco, bardzo smacznie, duża ilość malin to ogromy atut tego ciasta. Nowoczesne, idealne na różne imprezy okolicznościowe.

Czarna porzeczka w śmietanie – lekka warstwa kremu śmietanowego z dodatkiem owoców z czarnej porzeczki wykonana na ciemnym biszkopcie. Całość świeża i zachwycająca, świetna propozycja na ciepłe dni.

Sernik z owocami – sernik z puszystą masą serową na zimno, na klasycznym spodzie z ciasta czekoladowego, z dodatkiem aromatycznych wiśni w żelu (owoce wg uznania: malina, brzoskwinia, morela, ananas, owoce lasu). Lekka propozycja idealna na weekend.

Brzoskwinia zawsze smaczna - ciasto wykonane na jasnym biszkopcie z delikatnym kremem morelowym z dużymi kawałkami brzoskwiń bądź z musem morelowym przykryty śnieźnobiałą glazurą. Ciasto jest soczyste i smakuje wyśmienicie. Wspaniale się prezentuje, krem morelowy można zastąpić np. kremem waniliowym, szampańskim, twarogowym. Wg uznania.

Do zapoznania się ze szczegółami zapraszamy do zakładki Receptury!