Za-fferano na deserowo

Za-fferano ma ogromną przyjemność przedstawić Państwu niezwykłe oraz wyjątkowe propozycje ciast deserowych, na bazie naszych produktów.

Zapraszamy do zapoznania się z propozycjami!

Kostka hawajska – Orzeźwiająca propozycja na ciepłe dni. Przepyszny krem ananasowy z kawałkami owoców to egzotyczny, niezapomniany smak! Polany pyszną polewa czekoladową. Ciasto szybkie i proste w wykonaniu. Jednym słowem wspomnienie gorącego lata.

Egzotyczne wspomnienie lata – Przepyszne ciasto, które nie znudzi się nigdy! Ciekawe połączenie biszkoptu pomarańczowego z kawałkami owoców z lekko kwaśną pastą z marakui wraz z kawałkami tego egzotycznego owocu. Idealne na ciepłe dni.

Ciasto czekoladowo pomarańczowe – Lekkie, puszyste, rewelacyjne ciasto czekoladowo pomarańczowe z dodatkiem wiśni i borówek z pysznym nadzieniem czekoladowym oraz z kruszonką. Długo zachowuje miękkość i świeżość. Po prostu ciasto, które cały czas pachnie latem. Jego przygotowanie jest szybkie i przyjemne. Polecamy gorąco!

Gruszka na genaszu Glassa – wyjątkowe ciasto czekoladowe z czekoladowym kremem na genaszu z dodatkiem wiśniówki i kawałkami chrupiącej, delikatnej gruszki, która nadaje niezwykłą wyrazistość. Wypiek nadaje się idealnie na popołudniowy, weekendowy relaks. Po prostu nie sposób oprzeć się aromatowi tego ciasta.

Zabaione Fruit de Padure – Hmm…propozycja dla prawdziwych smakoszy ciast z lekką nutką alkoholu. Kremowe na bazie bitej śmietany, na biszkoptowym spodzie. Ciasto wyjątkowe w okresie letnim ze względu na dużą zawartość owoców leśnych. Ciasto od którego nie można się oderwać wciąga z każdym kolejnym kawałkiem.

Sernikowa malina z mascarpone – Biszkoptowy spód, maliny i kremowa masa mascarpone to idealne połączenie. Duża ilość malin to ogromny atut tego ciasta. Smakuje orzeźwiająco, bardzo smacznie całość oblana śnieżno białą glazurą. Nowoczesne, idealne na różne imprezy okolicznościowe.

Ciasto maronowe z borówkami – Pod tajemniczą nazwą ciasta maronowego kryje się kasztan jadalny. Niezwykły wypiek, podobno najlepszy podawany jest na placu Pigalle. Za-fferano przedstawia Państwu wyjątkowa recepturę z dodatkiem borówek oraz chrupiących wafelków. Sam efekt przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania…Mamy nadzieję, że Państwu również będą tego zdania!

Banan w słonym karmelu – ciekawa propozycja, która zaskoczy każdego! Kawałki banana w palonym karmelu na pomarańczowym biszkopcie z pyszna pastą bananowa. Całość udekorowana glazurą karmel- latte. Zachęcamy do wypróbowania.