Colza TŁUSZCZ CUKIERNICZY O SMAKU MAŚLANYM

„COLZA” to tłuszcz cukierniczy, który jest przeznaczony do wyrobów cukierniczych, piekarniczych oraz wyrobów gastronomicznych. Dzięki właściwej kompozycji naturalnych składników ma właściwości pomagające wydłużyć świeżość wyrobów nadając im odpowiednią wilgotność oraz miękkość. Produkty uzyskują delikatny miękisz, bardzo korzystną barwę oraz przyjemny maślany smak. Barwa jest o odcieniu żółtkowym, a smak i zapach ma nutę świeżego masła śmietankowego.

Korzyści wykorzystania tłuszczu cukierniczego COLZA:
- lepsza wilgotność ciasta
- lepsze łączenie składników
- delikatny miękisz
- wspaniały zapach i smak ciasta
- korzystny naturalny kolor ciasta
- naturalne składniki tłuszczu cukierniczego
- brak tłuszczów transowych, utwardzonych
- zielona etykieta, brak konserwantów
- możliwość zastąpienia w stosunku 1 do 1 w stosunku do olejów